vrijdag 29 maart 2013

schandálig lekker!

Het begin van een paar vrije dagen! We gaan uitslapen hebben we bedacht maar nee hoor, de afgelopen dagen is iedereen juist vroeg wakker. Komt het omdat het 's ochtends vroeger licht wordt? Rond zes uur gaan hier en daar al luikjes open. 

In de kast staat een pak broodmix en als avondeten is pizza besteld... Dat betekent 'ovenuren' draaien! Van het pak broodmix maken we het 'appelverwenbrood' waarover ik las op het blog van jente (en zij heeft het van de gulle aarde, op dit laatste blog vind je ook het recept). We volgen de instructies met daarop één aanpassing... Tussen alle stappen door strooien we met de suiker. We hopen dat het brood op die manier wat 'suikerbroodachtig' wordt. Dus op de tafel voor het uitrollen van het deeg; meel én suiker. In het bakblik voordat het deeg erin gaat; suiker. Over het geheel voor het de oven ingaat; ook suiker. En aan het eind maken we abrikozenjam warm, dat gieten we eroverheen...


Met de deegslierten die we teveel hebben maken we appelrolletjes en kaneel/suikerbolletjes in een apart bakblik.


Daarna de proef op de som... hoe lekker is dit brood? Ik kan jullie het volgende melden; (een grapje bij ons thuis) Er is iets mis met dit brood, weet je wat? Het is té lekker of beter nog... het is schandálig lekker!

2 opmerkingen:

Becca zei

Hier zeggen we, zo lekker, dat zou verboden moeten worden.

Trudy zei

Oh dat ziet er inderdaad heerlijk uit zeg! Geniet nog even fijn van de vrije dagen!!