vrijdag 5 april 2013

inspiratie doorgeven en inspiratie planten

In een blogje van de Verdubbeldame lees je over mijn idee van een doorgeefboek. Wat leuk dat dit idee nu door anderen wordt verdubbeld! Ik vind het zó leuk dat ik bij deze besluit nóg één van mijn lijfboeken als doorgeefboek weg te geven. Het is 'No impact man' van Colin Beavan. Ik schreef over dit boek in dit blogje. Het boek heeft me zó geinspireerd dat, toen ik iemand tegenkwam die ook graag het zwerfvuilprobleem wilde aanpakken, er een zwerfvuilproject uit voortvloeide in mijn wijk 'In de Zuidwijken komt het van de grond'. Morgen gaan we weer met wijkgenoten de wijk in en maken de boel spic en span.


Lijkt het je leuk dit boek te lezen en het daarna door te geven? Laat dan een berichtje achter onder dit blogje of op het mailadres wat je naast mijn blogs ziet staan.

Vanochtend quality-time, met een heel bijzondere reden! De kinderen blijven over op school, wij stappen in de auto, mét een kar erachter, en rijden naar de Betuwe! Daar staan 1100 meidoornhaagplantjes op ons te wachten... In de auto drinken we koffie in stijl (als het over de boomgaard gaat dan drinken we koffie uit deze bekers, we kregen ze voor de opening van de buurtbongerd). Een uur heen en een uur terug (veel langer dan anders, met een karretje gaat het minder snel). Samen kletsen, broodjes smeren op schoot, ouderwets...


Thuisgekomen maken we een begin met de aanplant van de haag, daarover kun je hier meer lezen...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel graag wil ik dit boek lezen en doorgeven! En ik wil ook wel een prikstok om de boel bij ons in de buurt schoon te houden!

Miss B zei

Geen idee of je het boek al door hebt gegeven. Ik zou het graag willen lezen en daarna doorgeven. Misschien een goed idee om het als doorgeefboek voor de mensen die op dit bericht reageren door te geven. Dus eerst naar mevrouw Pardoes en dan naar "moi";). Hoor het wel.

kom we gaan slingers ophangen zei

hoi Miss B, het doorgeefboek 'No Impact Man' gaat naar jou! Mail je me even je adresgegevens?