vrijdag 12 april 2013

jam, bloesem en kadootjes

Voor een cursus in Groningen overnachtte manlief de afgelopen 2 nachten bij mijn ouders. Een prima 'bed and breakfast' waar hij in de watten wordt gelegd! 's Ochtends bij het ontbijt sturen we elkaar appjes. We zien opa en oma in een heel bekende keuken en worden lekker gemaakt met foto's van een gekookt eitje en geperste jus...

Vanochtend komt deze foto naar ons toe; 'kijk eens wat ik op mijn brood heb; jam van oma! Aardbei/appel deze keer en die is erg lekker!' lezen we...


Maar dat kunnen wij ook; 'kijk eens wat wij op ons brood hebben?' appen we terug. Pruimenjam van onze eigen boom! De techniek van tegenwoordig is, wat dit betreft, erg grappig. We zitten ruim 2 uren rijden van elkaar maar kwebbelen lekker door over koetjes en kalfjes (en jam ;-)


En als ik het dan over pruimen heb... bij de speeltuin, niet zo ver bij ons vandaan, staan de pruimenbomen alweer in bloei, prachtig! De belofte voor oogst over een paar maanden...Kijk, en van dit soort dingen word ik heel erg blij... Niet jarig, zomaar kadootjes ;-)


Wat een leuke verrassingen! Vlierbloesemsiroop heb ik zelf nog nooit gemaakt, daar moet dit jaar maar eens verandering in komen. De zaadjes ga ik zeer binnenkort zaaien; mooie bloemblaadjes voor op de sla!


1 opmerking:

Trudy zei

Heerlijk blogje weer... en die vlierbloesemsiroop, die staat ook nog steeds op mijn lijstje!!