zaterdag 13 april 2013

groot worden en herinneringen

Na de voetbalwedstrijd van zoon fietsen we naar de stad. Volgende week is zoon jarig en 'wát vind je nou leuk voor je verjaardag?' Het is gezellig druk in de stad. We kuieren over de markt en lopen dan achter dit stelletje. Dat is toch hoe ouders hun kinderen het liefste zien... 


We kijken rond en zien allerlei begerenswaardigs (voor een zoon die 10 wordt). Zie je dat tijdstip staan? Grappig is dat eigenlijk. Ik weet dat klokken met wijzers in winkels of tijdschriften vaak op ongeveer 10 over 10 staan of op 10 voor 2. Dat heeft te maken met de wijzers die er dan vrolijk (als een lach) uitzien. (Je ziet nooit een klok op 10 voor half 9 of 10 over half 4 staan, dat ziet er triest uit). Maar... dat heeft met digitale tijd natuurlijk helemaal geen zin ;-) 


Dan een gewetensvraag... mag je bloemetjes plukken uit gemeenteplantsoen? En wat als degene die ze geplukt heeft net 7 is en er blij haar moeder mee verrast? Het is een nee met een ja eraan gekoppeld. Zo van... het mag eigenlijk niet maar ik ben er wél blij mee. Het is van alle tijden, net zoals mensen op leeftijd zich nog goed herinneren dat ze appeltjes pikten uit een boomgaard. Met die gedachte hebben we dan ook een 'jatappeltje' geplant in de buurtboomgaard. Het is een Yellow Transparant, hij staat aan de rand van de boomgaard en de appels zijn rijp in augustus (als kinderen vakantie hebben van school). Laat iedereen maar kennismaken met wat de natuur ons geeft! Laat dat soort herinneringen ons leven kleuren. (En... wij hebben dat natuurlijk niet verklapt hier in de buurt, een appeltje pikken moet een beetje spannend zijn en niet op een presenteerblaadje worden aangeboden ;-)1 opmerking:

Marianne zei

...en wat staan ze er leuk bij zo, die 'illegale' narcisjes!