zaterdag 12 januari 2013

In de Zuidwijken komt het weer van de grond vandaag!

Het is weer zover; tijd voor een gezamenlijke zwerfvuil opruimactie! De inmiddels meer dan 80 rapers in de wijk hebben een oproepje gehad, het huis-aan-huis krantje besteedde er een persberichtje aan; Aan de slag!
De wijk ziet er op veel plaatsen keurig uit, vandaag pakken we de stukken aan die wel wat aandacht nodig hebben. Met zo'n 10 rapers beginnen we met een kop koffie met nieuwjaarsrolletjes, beschikbaar gesteld door de buurtsupermarkt en waaieren dan uit door de wijk. 


Tijdens het rapen langs de kant van het water hoor ik aan de overkant het geluid alsof er een mat wordt geklopt. Pas na een tijdje kijk ik op en zie daar een mevrouw staan die al een tijdje (met handschoenen aan vandaar dat matteklopgeluid ;-) voor mij staat te applaudiseren. Ik moet bekennen; ik raap geen zwerfvuil voor applaus maar vind het toch wel heel bijzonder; het gevoel samen het nut te zien van iets doen voor de wijk of nog breder; de natuur! Later bij het afsluiten van het rapen met een kopje koffie en een laatste rolletje is dat de ervaring die meer mensen hadden; duimen omhoog, vragen om informatie, mee willen doen!


Vanaf dezelfde overkant wordt er door 2 jongetjes naar mij geroepen; 'mevrouw, waar kunnen we die zakken halen, wij willen ook graag meedoen!' Allebei een zwerfvuilopruimzak en een mond vol rolletjes met slagroom. De olievlek (raar begrip in deze context) doet zijn werk... Op de foto zie je de opbrengst!

3 opmerkingen:

ver-greetmenietje zei

Fijn dat die jongens kwamen meehelpen
en ja hoor dat applaus verdienden
jullie wel!
liefs
ps. dit initiatief zou navolging moeten krijgen
Hier is er jaarlijks een zwerfvuilactie door de plaatselijke
jeugdverenigingen...Ze krijgen daarvoor een centje voor clubkas..

Trudy zei

Geweldig initiatief!! Ik moet zeggen dat ikzelf ook slecht rommel kan zien liggen. Even oprapen en in de container doen is toch niet zoveel werk, denk ik dan... En meestal is het ook nog zo dat rommel rommel aantrekt. Pluim voor jullie hoor!!

Anoniem zei

ik zie ook erg veel zwerfvuil liggen te veel om op te rapen daar ik het tegen kom op weg naar mijn werk op de fiets en ik zou er een dagtaak aan hebben, misschien straks als ik niet meer hoef te werken, ik maak wel een uitzondering als het om glas gaat, want dat heeft me al menig lekke band bespaart en ook in mijn eigen directe omgeving raap ik regelmatig wat op.