zaterdag 17 mei 2014

moeders

Op nog geen meter van onze schuurdeur, in de rozenstruik, heeft een mereltje haar nestje gemaakt. Niet zo handig vinden wij, want wij zitten heel vaak vlak onder haar nest, maar... wél leuk! Het mereltje bekijkt ons, al broedend, net zo nieuwsgierig als dat wij haar bekijken. Als moeder merel even gevlogen is kunnen we onze nieuwsgierigheid niet onderdrukken; we houden onze mobiel boven het nestje en maken een foto...


Ach wat schattig! Telkens als de kids in de buurt van het nestje komen beginnen ze zachter te praten, we hopen dat het uitbroeden gaat lukken en moeders het niet, door de drukte om haar nest, voor gezien houdt!

plastic en wc papier... inventief ;-)
 En terwijl moeder merel haar best doet te zorgen voor nieuw nageslacht gaat ons grut, voor het eerst dit jaar, een duik nemen in het plaatselijke meertje. Ondertussen bakt hun moeder taarten voor de verjaardag van haar oudste kuiken ;-)


1 opmerking:

Miss Milla at Home zei

Leuk zeg, dat merelnestje. Wij hebben ook een nestje in onze tuin, ik schreef er enkele dagen geleden een blogje over. Neem maar eens een kijkje als je zin hebt.