zondag 16 maart 2014

de KAN goeroe

De narcis van afgelopen vrijdag was een opzetje naar het weekend... Een tijd geleden bedacht ik dat het goed zou zijn voor mij eens te proberen helemaal alleen een weekendje weg te gaan. Het idee vond ik heel griezelig; in mijn leven was ik nog nooit écht alleen geweest (een studentenhuis in Groningen en een woongroep in Amsterdam, daar deel je de voordeur, niet echt alleen vind ik) Ik ben er ook altijd heilig van overtuigd geweest dat alleen zijn niet bij mij past!

Een regel in de songtekst van 'everybody's free' raakt me als ik hem hoor. 'Everyday' vervang ik in dit geval voor 'a weekend'. En dit weekend is het zover! Ik mag in het vakantiehuisje van de moeder van mijn vriendin...


Vrijdagmiddag; de auto gepakt en daar gaat Erna; alleen met zichzelf richting de kust! Het is een bijzondere ervaring... vooral het moment dat het donker wordt is even slikken maar... ik overwin en overwin en wel vooral het beeld dat ik had van mezelf! Hoezo past alleen zijn niet bij mij?

'That scares you' krijgt een mooie wending. Want wat maakt je eigenlijk bang? Het is een aanname, iets wat je denkt dat zo is. In het huisje vind ik een Boeddhabeeldje, daar zet ik mijn zelf meegenomen Boeddhabeeldje én mijn beschermengeltje bij. Van manlief kreeg ik een verrassingsei mee op reis. Dit weekend ga ik me laten verrassen, kijken wat de ervaring 'alleen-zijn' me brengt.


In het verrassingsei blijkt een kangoeroe te zitten, ik zet 'm bij de Boeddhabeeldjes en het engeltje en moet een beetje lachen maar dan bedenk ik opeens; Kan Goeroe. Dit beeldje is een goeroe van dat wat KAN! Een symbool van doen, omdat je het KAN! Ik word helemaal blij van deze vondst, hoe bestaat het toch. De kan-goeroe gaat op de foto met de naam van het huisje...


let op de schaduw...
In de kringloopwinkel van Groot-Schermer (1 van de 4 kringloopwinkels die ik dit weekend bezoek...) vind ik dit boek, superinteressant!


Wat een fijne ervaring! Ik kon het best uithouden met mezelf ;-) en heb iets onbetaalbaars aan mijn 'zelf' toegevoegd. Alleen zijn is heilzaam, het helemaal stil laten worden en dan kijken wat er op je pad komt. Voordat ik vertrek maak ik een selfie, een voelbaar ander selfie dan ik voor dit weekend was ;-)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je was is Groot Schermer, dat vind ik eigenlijk wel een mooie Indianennaam voor jou, zo na dit weekend!

Anoniem zei

👍👍 lfs autopedkippetje 😉