zaterdag 2 februari 2013

een kadootje bij de thee

Een zaterdag als vanouds... al vroeg gaat de wekker voor een voetbalwedstrijd! Het is ijzig koud op het veld en begint dan ook nog te sneeuwen. Ik heb een regenboogparaplu meegenomen, voor een gezellig uitzicht maar de wind heeft daarmee andere plannen...;-( gelukkig is de koffie lekker warm ;-)

Thuisgekomen doen we zaterdagklusjes... boodschappen, oudste maakt een kwarktaart. De voetbalshirts wapperen, voor het eerst sinds lange tijd, weer buiten aan de waslijn, niks veranderlijker dan het weer! Bij het ophangen zie ik dat de bolletjes weer uit de grond komen. Het voelt als voorjaar, vooral binnen achter het raam met de zon op je gezicht.

Vanmiddag maken we een pot thee van zelfgedroogde kruiden. Als het goed is staat er in onze tuin komend jaar weer van alles voor de thee. De planten zijn niet goed te zien maar een plantensteker herinnert aan hun aanwezigheid. Mocht je het leuk vinden zelf kruiden voor thee te verbouwen dan kan ik jullie onze favorieten verklappen; pepermunt met salie en pepermunt met dropplant. Alle 3 zijn het blijvertjes, heb je ze in je tuin dan hou je ze ook in je tuin en dat is prima!

salie-pepermunt thee


En dan valt de post op de mat... mét een kado! Dat kado is de afrekening van onze vorige energiemaatschappij! We wisten al dat we, door het aanschaffen van zonnepanelen, een leuk bedrag terug zouden krijgen maar dat dat bedrag zó leuk zou zijn, dat was een grote verrassing. Reden voor een feestje!

Geen opmerkingen: