donderdag 21 februari 2013

lekker bezig met een goed humeur

Vandaag begin ik de dag met zelf wasmiddel maken. Er liggen nog wat stukken Sunlightzeep. Van één zo'n stuk én 80 gram soda maak ik 5 liter wasmiddel, een top besparing! Wat ik nog niet eerder zag is dat op alle stukken Sunlightzeep staat WAARBORG  f10.000. Hé, dat is apart, wat zou dat betekenen? Ik google het even op internet maar kan er niets over vinden. Iemand een idee?


De liters wasmiddel staan ondertussen af te koelen in de schuur. Nu maar hopen dat ik niet 4545 euro's ben misgelopen ;-), dan zou het toch nog superduur wasmiddel zijn!

Gisteren hebben we onze moestuin opgemeten, thuis tekenen we hem op schaal en, op papier, richten we hem al een beetje in. Oudste neemt dat heel letterlijk; met 3D hekje, gereedschapkist en regenton! Het is nog best lastig om te bedenken hoe alles moet staan, hoe zit het ook alweer met wisselteelt? Daar 's avonds eerst maar eens studie van gemaakt. We hebben nog eventjes voordat de zaadjes de grond in gaan...


In het voorbijgaan zie ik dat onze buurvrouw druk appels staat te schillen! De voorbereidingen voor de feestelijke opening van onze Buurtbongerd komende zaterdag zijn in volle gang! Dat brengt me op een idee (je moet een reden hebben om zomaar een appeltaart te bakken... de buurvrouw doet het ook ;-) Een voorraadje goudrenetstukjes duikel ik op uit de vriezer en oudste wil wel helpen...


En een goed humeur dat we daarna hebben vandaag! Door onze actie van vandaag komt het wetenschappelijk bewijs van onderstaande stelling weer wat dichterbij ;-)

loesje is leuk!3 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze week heb ik ook wasmiddel gemaakt, voor het eerst! En het wast geweldig schoon! Heerlijk, die geur in huis van dat warme sop op het vuur.
En vanavond wordt hier ook gebakken: appel-frambozenflappen, mmmmmmmmm! Met appels uit de vriezer (uit eigen tuin) en frambozen van de pluktuin.

Anoniem zei

O, als het goed is voor mijn humeur ga ik ook maar eens bakken.

ByBarbera zei

Zelf wasmiddel maken?! Dat is volgensmij ook heel goed voor het humeur! Moet ik ook eens gaan proberen!