maandag 18 februari 2013

zelf maken en zelfgemaakt

Dit weekend leeft manlief zich uit in de keuken. En... dan rollen er heel andere baksels uit de oven dan gewoonlijk; bijvoorbeeld een cake met chocoladefiguren (vaste boter is vervangen door 2/3 vloeibare boter, een deel van het beslag apart houden en cacao aan toevoegen, dat dan in de bakvorm bij het gewone deeg gieten)


In dezelfde keuken, aan de keukentafel, wordt met papa gewerkt aan hoofdjes van klei. Overdag kochten we in de stad 10 kilo klei en boetseergereedschappen en dat moest uitgeprobeerd worden. Wat een gemoedelijk tafereeltje! Zonder tijdsdruk want het is vakantie. De wangen worden steeds roder tijdens het werken. In plaats van wegsnijden en uitsnijden worden de hoofdjes gemaakt door stukjes klei bij te plakken en te bewerken. Het is een aanrader om die spulletjes in huis te hebben!


Ondertussen maak ik dit pakketje klaar; voor iemand die binnenkort met pensioen gaat. Dan is er tijd voor een lekker boek op de bank en wat is er dan fijner dan een paar lekkere zelfgebreide sokken?


2 opmerkingen:

Marieke zei

Wat een fijn, creatief weekend!

ByBarbera zei

een blog met zo'n titel moet wel leuk zijn!
En wat een enorm fijne sokken!