donderdag 28 februari 2013

Slingers en appels en, en, en...

Tijdens dansles van jongste snuffel ik even in de kringloopwinkel. Nee, ik heb niets nodig en nee, het is eigenlijk jammer van mijn tijd maar ach laat ik er gewoon even van genieten.

En dat doe ik! Wat is een kringloopwinkel toch leuk! Je vindt zelden wat je zoekt maar wel vaak iets wat op je ligt te wachten. Tijdens m'n rommeltocht belandt er van alles in mijn mandje, daarna loop ik vaak een tweede rondje (letterlijk kring lopen) en leg het grootste deel van de spullen weer terug. Wat er dan nog overblijft mag met me mee naar huis en voor een heel klein bedragje ben ik de rest van de dag blij! 

Zo vond ik deze appelslinger... een jaar geleden, voordat ik over slingers blogte en met appels in een boomgaard bezig was zou hij me niet eens zijn opgevallen maar nu is het buit nummer 1! Prachtig staat ie in ons boompje! 

slingers én appels!

Ik prijs me gelukkig dat ik nooit haast voel om iets te kopen. Gaan er dingen in het gebruik stuk dan onthoud ik dat (voor als ik weer eens door een kringloopwinkel loop) en los ik het voorlopig met minder of op een andere manier op. Heel vaak komt na verloop van tijd het gewenste product op mijn pad. Geduld is een schone zaak ;-) Vandaag vond ik nieuwe snowboots voor mijzelf, die had ik precies nog nodig! En al heb ik er voor deze winter niet veel meer aan... voor de volgende winter staan ze alvast klaar!

Een kringloopwinkel maakt me blij! Zonder het milieu te belasten vind ik daar een grappige aanvulling op een kadootje, een bijzonder of grappig of nostalgisch voorwerp, een tulpenvaasje, een puddingvorm, een handigheidje, een bijzonderheidje, een 'iemand anders blijmakertje', een superinteressant boek, een helemaal mijn smaak kledingstuk, een, een, een...

...een goed gevoel!

2 opmerkingen:

Trudy zei

Ja, heerlijk dat kringloopshoppen!! Maar die methode van jou zou mij ook misschien wel passen. Vooral dat tweede rondje dan he...

Aritha zei

leuk dat je snowboots gevonden hebt. Wie weet hoe de volgende winter wordt. En met regen heb ik ze ook aan gehad de laatste drie maanden. Niet alleen met sneeuw dus. Kreeg ik tenminste geen natte voeten. Ik hou ook van kringlopen. de kinderen wat minder helaas.