vrijdag 23 november 2012

Kom zwaaien, groot of klein en een bespaartip

Wat zou er gebeuren als dit bord nog wat groter zou zijn geweest? In de loop van de tijd is er een hoop fantasie gaan stromen bij deze Zwaaikom (wat eigenlijk een verbreding is in een rivier of een kanaal is hier bedoeld voor het keren van je auto). Was het eerst een Zwaaikom, toen werd het een Uitzwaaikom, daarna een Uitzwaaikomkomer (met 1 m; nog even naar school, dat komt goed uit, die is hier op de achtergrond!), en toen een Fruitzwaaikomkomer. Toen was de ruimte op... al kun je hier nu wel Wiet parkeren! Dus; als je dit bord ziet; gauw omkeren en ergens anders parkeren, dan komt het allemaal goed!


Ik zit samen met zoonlief op de bank een mooi kookboek te bekijken, ons oog valt op deze foto. Prachtig zo'n vrachtwagen met kolen (of is het een speelgoedvrachtwagentje met spruitjes?)


Weet je nog van een tijdje geleden deze roos, toen nog in de knop? Het is een doorzetter; het is dan wel eind november maar dat weerhoudt haar er niet van te bloeien! Daarnaast zie je onze voordeur en die deurklopper, dat is wel leuk om over te vertellen. Een tijd geleden ben ik ons hele huis door gegaan, op zoek naar electrische apparaten die vervangen zouden kunnen worden door een niet elektrische variant. Nou is de deurbel er zo eentje. Ik had ergens gehoord dat het stroomverbruik van de deurbel neerkomt op ongeveer 5 euro per jaar. Het is niet veel maar alle kleine beetjes helpen (als je 10 jaren ergens woont heeft de deurbel je 50 euro gekost, daar kun je een keer van uit eten ;-). Op marktplaats ben ik op zoek gegaan naar een deurklopper en die vond ik. We hebben 'm op de deur geschroefd en de electrische deurbel losgekoppeld. De klopper werkt prima, ik hoor 'm net zo goed als de elektrische bel. Geen luxe ingeleverd, wel euro's bespaard!






2 opmerkingen:

Trudy zei

Leuke manier van besparen, zo de dingen vervangen... Wij hebben thuis eigenlijk geen bel. Ook geen voordeur. De enige deur zit achteraan het huis en voor je daar bent hebben wij je al langs het huis zien lopen. Of loopt onze hond te dansen, daar zien we ook aan als er iemand is. Fijne dag!

Vlijtig Liesje zei

Wat apart, een bloeiende roos in november!