woensdag 12 december 2012

een échte nepper en ander moois!

Zien we dat goed? Ja jullie zien het goed; onze kerstboom is een 'nepper'! Jarenlang hadden we een echte kerstboom die aan het eind van de Kerst nooit meer opgelapt wilde worden. De kerstbomen kostten ons handenvol geld, dat moest anders... Op Marktplaats (waar zouden we zijn zonder Marktplaats?) vond ik jaren geleden een tweedehands nepper voor 10 euro. Het mooie van deze boom is dat hij ook gewoon 'naalden' verliest, of dat een goed of juist een slecht teken is weet ik niet ;-) Als je zo'n boom helemaal vol hangt met van alles en nog wat trekt dat de aandacht, een kniesoor die let op het echtheidsgehalte.


Om de lampjes schuiven we al jaren oranje lampionnetjes van de physalis. Dat geeft een prachtige oranje gloed. Ieder jaar krijgt de boom weer een ander aanzien. De drie overleggen over wie wat ophangt en op welke manier. Kinderachtige versieringen mogen natuurlijk níét meer in de boom ;-) dus geen eigen maaksels, alleen 'echte' versieringen. In de afgelopen jaren kwamen allerlei kleuren slingers ons huis binnen (uit de kringloop). Die gecombineerd met hetzelfde aantal kleuren ballen maakt dat we weer heel trots zijn op onze boom!

En wat we allemaal ook elk jaar weer prachtig vinden zijn deze 2 opengewerkte sterren! De bovenste komt op de foto niet helemaal uit de verf. De weerspiegeling in het raam, zó ziet ie er in het echt uit.



Heerlijk dat kerstsfeertje!
Op het aanrecht zijn ondertussen de kiemen klaar voor consumptie! Een typisch geval van mooi, gezond én lekker! De volgende zaden staan klaar in een schaaltje met water...


eet smakelijk!

Geen opmerkingen: