maandag 17 december 2012

zelf frietjes maken en daar is de zon...

Mooi plaatje toch? Je ziet hier de aardappelen uit de moestuin van mijn ouders. Ze zijn verrukkelijk, vraag me niet wat het ras is maar zelfs de 'hou-niet-zo-van-aardappelen' huisgenoten eten ze graag. 


Die aardappelen zijn vandeweek onderwerp van een experiment geworden. Van Sinterklaas kregen we deze frietsnijder! Hoera, nu kunnen we zélf frietjes maken! Wat Sint bij de aanschaf van het apparaatje (in de kringloopwinkel) even was vergeten (of had verdrongen ;-) is dat het dan wel handig is een frituurpan te hebben. De kip werd daarvoor vandeweek een aantal euro's lichter en onze kast tóch weer een electrisch apparaat rijker ;-( Maar we zijn er heel blij mee! De aardappels werden frieten, na een zout dompelbad, even voorbakken en daarna afbakken waren de frietjes werkelijk onovertroffen!


Als je dan toch af en toe frietjes eet is het, voor mij, toch fijner om ze zelf te maken. Ik ken de aardappelen, ik weet wat ik eet, het is een leuke activiteit om samen te doen en uiteindelijk besparen we er natuurlijk toch euro's mee. 'Zelfvoorzien' met de mogelijkheden van nu...


Dit plaatje is een beetje in scene gezet... bij het leeghalen van de wasmachine hoorde ik iets tikken. In het zilver van de trommel zag ik niet zo gauw wat het was. Dit zonnetje dus... Op een donkere dag als vandaag is ieder zonnetje meegenomen, bij deze!


Leuk dat ik mensen blij kan maken met de pompoenpitten! Trudy, Sjouke en Annemarie, mailen jullie even je adresgegevens naar het mailadres wat je hiernaast ziet? Dan kan ik ze naar jullie toesturen ;-) en dank voor de tv-doosaanbieding... aardig! Maar de handzamere exemplaren hebben mijn voorkeur en die haal ik in de supermarkt...

3 opmerkingen:

trudy zei

Ik dacht al... hè wat gek, ik heb vandaag geen zon gezien en zóver woon ik niet van je af... Heerlijk zo zelfgemaakte frietjes zeg!!

meiske zei

Heerlijk,zelf gebakken frietjes. Mijn stiefvader kon echt de lekkerste frietjes maken die ik ooit gegeten heb. Helaas is hij vorig jaar overleden. We zeggen wel eens tgen elkaar dat ze in de hemel nu de beste frietboer hebben die er is.
Ik weet niet wat hij met die aardappels deed. Liet ze geloof ik een dag in het water staan om te versterven ofzo. Hij bakte ze wel in blokken vet. Dat was dan wel weer niet zo gezond......maar wel lekker.

Anoniem zei

hou je bek man! het is helemaal geen feest fk griffo ga terug naar jaruzalem!!