maandag 10 september 2012

herfstgeluk, babyslofjes en rozenbottelslingers

De herfst is nu echt in aantocht, dit weekend merkten we dat al aan de bladeren die van de bomen waaiden. Het was vandaag warm maar aan alles merk je het einde van de zomer; de stand van de zon, de spinnen, de natuur is over zijn hoogtepunt heen en bereidt zich voor op rust. We wandelen door de Uiterwaarden en vlak daarvoor passeren we een hek met hoefijzers. Het bijgeloof wil dat je een hoefijzer op deze manier ophangt omdat anders het geluk eruit valt. De gele mos, de appelboom die zijn appels waarschijnlijk al heeft afgegeven en de bijenkasten. Een prachtig verstild plaatje.


Vandaag legde ik de laatste hand aan dit babyslofjes paartje. Eens breide ik een sloffenpaartje per dag (totdat de fysiotherapeut om de hoek kwam kijken). Dit paartje heeft sinds onze vakantie op de pennen gestaan (http://komwegaanslingersophangen.blogspot.nl/2012/08/creeren-en-breien.html). Maar nu is het dan af. Het zijn handige kraamkadootjes, ik geef ze zelf graag kado maar verkoop ze ook af en toe op een markt. De voorraad is zodanig geslonken dat wat aanvulling weer nodig is.  Daarvoor is het wel lekker dat de herfst en winter weer voor de deur staan; dan worden de temperaturen weer wat 'breizamer'!



Vandaag gaan we ook nog slingers ophangen... voor de vogels!
De rozenbottels groeien bij ons in de straat en tja, of ze de botteltjes nou van de struik of uit onze boom komen eten, het zal wel dezelfde vogeltjes betreffen. De slingers hangen op plaatsen die we goed kunnen zien vanuit ons raam.


Een stuk tuinbinddraad en een naald, uitkijken met je vingers en rijgen maar! Wel opletten dat je de slinger na het seizoen weer uit de boom haalt. In één van onze appelbomen is rond een tak eens een stukje blijven zitten, de tak is verdergegroeid en het draad zit er in. Nou ja, de natuur is inventief... de boom lijkt er geen last van te hebben.





Geen opmerkingen: