zondag 2 september 2012

snoepen uit de tuin, compost en Pluk de Stad op Tuin5

Dat ziet een moeder graag; snoepen uit de tuin! De frambozen en druiven hangen klaar om geplukt en gegeten te worden en dat gebeurt dan ook. Aan tafel komt het tot een gesprekje over een uitspraak van ons neefje die zich eens afvroeg; 'mama, waarom is fram boos?' Tja, geef daar maar eens een antwoord op... Als de frambozen rijpen komt ook elke keer die uitspraak terug. Die gaat mee in de familieverhalen!



Bij het opbinden van de Japanse wijnbes kwam er ook weer werkruimte bij het 2e compostvat. Er zat een hoop bruikbare aarde in; snoeiafval erin, compost eruit! We verwijderden een niet eetbare plant en verplaatsten een paar rabarberplanten naar die plek na de grond te verrijken met prachtige compost.


En toen Pluk de Stad op Tuin5! Het weer was zoals gewenst en ook een plekje in de boomgaard was een feit. Met achter ons een maisveld leidde dat tot dit prachtige plaatje. We besloten dat oogst so wie so fotogeniek is al zijn we ons ook bewust van het feit dat onze blik misschien wat vertroebeld is geraakt. Óns hart maakt altijd een sprongetje als er oogst in beeld komt...

Onze kraam werd drukbezocht, mensen proefden en waren enthousiast. Wat het resultaat is van zo'n markt is nooit meetbaar maar het zal mensen vast tot nadenken stemmen; al dat oogstbaars hangt gewoon om ons heen in onze eigen stad. Je mag het plukken en kunt het eten. Gewéldig toch?



De meiden aten chips voor hun ogen gesneden van een aardappel, gefrituurd en gekruid. Heerlijk van smaak! Het snijapparaat lijkt op onze appelschiller maar snijdt dunner en verwijderd geen schil of klokhuis. Het zou geweldig zijn zo'n schiller te hebben om zo zelf chips te kunnen maken. Het is niet te koop maar wie weet komt het nog eens op de markt.




1 opmerking:

Anoniem zei

Deze schiler, schroever is te koop op de markt.