zondag 28 oktober 2012

appeltaart, zonnepanelen en veel geluk!

De goudrenetten bij ons op zolder gaan snel achteruit in kwaliteit, ze worden zachter en een beetje rimpelig. Tja, het is er niet zo koel als het in een kelder zou zijn, ik geloof dat de beste bewaartemperatuur 6 graden is. Er zit maar één ding op; een appeltaart bakken!

Papa en oudste bogen zich gisteren samen over deze klus. Ik lees een krant op de bank en geniet van het overleg in de keuken. Met veel zorg en aandacht wordt er een appeltaart gemaakt en die zie ik pas als ie klaar is... Helemaal bekleedt met hartjes is het een prachtige én lekkere appeltaart geworden! Eerst proefden we hem warm gisteren, vandaag ging de taart op. Grappig; ik vind een taart de volgende dag altijd lekkerder.


Door de wintertijd hebben we vandaag opeens een uur extra. We ontbijten laat (of vroeg?) en gaan nog een heerlijk eind wandelen. Een fijn zonnetje schijnt, onze zonnepanelen maken weer wat uurtjes vandaag en dat is wel fijn want de afgelopen weken liep de electriciteitsmeter toch weer vooral... vóóruit. De eerste maanden na de installatie waren natuurlijk gelijk de topproductiemaanden. Ik vind het spannend om te zien op welke stand we 10 maart 2013 gaan eindigen. Voor de geinteresseerden; De zonnepanelen 'hangen' er nu 7,5 maand, in die tijd hebben we 280 kWh gebruikt. Ons jaarverbruik was normaal gesproken rond de 2000 kWh. We hopen op heldere winterdagen!

fijne zondag!

1 opmerking:

sjouke zei

Wat een leuk idee van die appeltaart met hartjes! Ga ik zeker onthouden.