maandag 29 oktober 2012

warm mediteren en een lekker appeltaartrecept!

Tadaa! Het breiproject is afgerond! Met vereende krachten zie je hier onder; zoon, oudste en mijzelf aan het werk.
En dan komt nu de onthulling... het is geworden... een meditatiematje voor papa! Zo is het een stuk minder koud op de grond (en hebben al die bollen van de zolder ook weer eens een bestemming gekregen ;-). Voor breiliefhebbers onder jullie; de rand van het matje waar je tegenaankijkt is mooi afgewerkt door altijd de volgende kantsteek te breien; iedere naald begin je met een recht gebreide steek en eindig je door de laatste steek averecht af te halen (dus niet te breien). Aan de zijkant van je werk ontstaat dan een Vtjes rij, ook handig als je de boel aan elkaar moet naaien. Ik weet niet beter dan dat ik de kanten altijd zo gebreid heb.


Tja, en dan die rimpelige appeltjes... gisteren hebben we er weer een aantal van 'geslacht' en die verdwenen in een appel/havermout plaatkoek waarvan ik het recept vond op het blog van jente. Hij is unaniem goedgekeurd hier (dat weet ik als er na het eerste stukje het verzoek komt om nog een stukje). En weer... vind ik hem op de 2e dag lekkerder dan op de bakdag zelf!
3 opmerkingen:

Trudy zei

Oeh lekker zeg, die koek. Hier staat momenteel een bananencake in de oven. Van het blog van The good old household. Al eens eerder geprobeerd en hij beviel uitstekend. Nu had ik weer 3 overrijpe bananen en dus moest het maar weer ; ))

Roerend Goed zei

Wat een mooi matje! Als de papa hiermee niet in hogere sferen geraakt dan weet ik het ook niet meer!

jente zei

Leuk om te horen dat het recept in de smaak valt. Wij maken het hier ook regelmatig. Sinds kort ook met kersen (uit een pot), dit vinden we nog lekkerder...