vrijdag 26 oktober 2012

Een dag om slingers op te hangen!

Het is vandaag een dag met een gouden randje! Een tijd geleden schreef ik hier over een veld dichtbij mijn huis. Dat veld is voor mij erg inspirerend! Ik ga jullie er nú iets over vertellen... 

Achter de schermen werk ik namelijk al heel lang aan een droom; Ik droom van een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen zoals ook mijn opa en oma vroeger hadden, in dit geval op openbare grond... Er zijn ondertussen al veel stappen gezet in het plan. Veel waren gericht op kennis vergaren, draagvlak zoeken en sleutelfiguren spreken. Heel belangrijk punt daarin is dat de aanwonenden van het veld, met mij, enthousiast zijn over het plan en ook mee gaan helpen met aanleg en onderhoud van de aan te planten boomgaard. Het is een prachtige 'wandeling' geworden waar ik veel bijzondere dingen in heb geleerd en die nu beloond lijkt te gaan worden. Een heel bijzondere ervaring is voor mij dat, door trouw te blijven aan mijn droom er zich heel langzaam iets ontvouwt, er onverwachte dingen op mijn pad komen die als kadootjes voelen. 


En vandaag is dat er één van! De plaatselijke kringloopwinkel 'de HAND' schreef een  wedstrijd uit ter ere van haar 40e verjaardag; het beste idee uit de regio Zutphen zou beloond worden met een X bedrag en 2 andere prijzen zouden uitgereikt worden aan 2 andere ideeen. Er zijn 32 ideeen ingediend dus ik schat mijn kansen niet al te groot in. De eerste prijs gaat naar de ontwikkeling van een Stadswerkplaats, een prachtig idee! En wat schetst mijn verbazing; de 2e en 3e prijs zijn voor onze, aan te leggen, boomgaard en voor het herstel van de, al bestaande, Stadsboomgaard! 600 euro krijgen we ieder kado en als ik even reken dan is dat het bedrag waar ongeveer 15 bomen voor kunnen worden aangeschaft!

Samen met vriendin en jongste kom ik vandaag naar de uitreiking. Voor jongste blijkt dat een heel bijzondere belevenis! Ze brengt de burgemeester voorafgaand aan het festijn een hand en als ik klaar sta met mijn fototoestel stelt de burgemeester voor dat mét ambtsketting te doen. Jongste mag helpen met de ketting uit het koffertje halen en mag daarna met de burgemeester op de foto! Dat is een mooi verhaal om maandag op school te vertellen!
4 opmerkingen:

Trudy zei

Wow... geweldig zeg! Wij hebben een oud ras appelboom in de tuin staan. een Bram´s Seedley. Helaas was het dit jaar geen goede oogst, maar dat had met de vorst in het voorjaar te maken. Andere jaren hebben we altijd zo´n grote oogst dat ik de appels gratis langs de weg zet. Ook al maken we er van alles van, toch is er echt overvloed!

Roerend Goed zei

Gefeliciteerd!

janneke zei

Geweldig!!! Gefeliciteerd. Appelbomen met slingers erin.

Stefan zei

Meer dan alleen een goed idee!!