zondag 18 augustus 2013

geluk of gelijk?

Heerlijk vind ik dat; wijsheden op muren, dingen waar je zo aan voorbij kunt lopen maar die je aanzetten tot lachen of nadenken als je ervoor open staat.

Zoals onderstaand bord, als dat nou niet omdenken is! Het ziet er nogal serieus uit maar wat staat hier eigenlijk? De boodschap is; wij zijn geen kinderopvang, ouders, hou je eigen kinderen in de gaten. Gewéldig zoals die boodschap hier vorm krijgt ;-)


En een tijdje achter deze auto rijden stemt ook tot nadenken...


Over de volgende moet ik een tijdje nadenken. In eerste instantie denk ik; ja, leuk! 


Maar als ik dan goed bedenk wat hier staat; 'geluk dwing je af!' denk ik, daar klopt helemaal niets van! Afdwingen en geluk zijn twee tegengestelde begrippen als je het mij vraagt. Ik las eens over zwarte magie en witte magie en daar moet ik bij deze tekst aan denken. Als ik het zou moeten uitleggen verwijst zwarte magie naar 'de dingen naar je hand zetten, zo heb ik het bedacht en zo moet het gaan'. Witte magie houdt veel meer in dat je een wens hebt en openstaat voor wat er op je weg komt. Voor invloed en ideeen van anderen. Voor een bestemming die niet alleen voor jou maar voor iedereen klopt. Als je zwart inzet kun je dan wit als resultaat verwachten? En staat hier nou geluk of gelijk? Maakt ook eigenlijk niet uit. In beide gevallen denk ik dat het niet klopt. Het staat er geschreven met krijt, één regenbui en er is weer ruimte voor een andere overtuiging ;-)

2 opmerkingen:

Firma Fluitekruid zei

Haha, die eerste vind ik schitterend. Als je humor gebruikt, valt zo'n boodschap meteen op, waardoor het veel meer effect heeft.

izerina zei

Ooit las ik een mooi spandoek bij een Abraham. Ik wist,dat die man ernstig ziek was geweest "Oh,wat is het leven prachtig. Over 30 jr ben ik misschien 80.".