zondag 25 augustus 2013

rotsvast

Zo kunnen we thuis nog een tijd nagenieten; 


Heerlijk als je je met stenen zo kunt vermaken. De stenen komen uit de Geul, van het pad naar ons huisje en van de paadjes tijdens het wandelen. Af en toe kreeg ik er eentje in mijn handen gedrukt...

'een rotsvast vertrouwen in het goede'

In sommige stenen zit een gaatje. In mijn kast weet ik nog een zakje met koordjes. We maken 5 kettingen op een manier geknoopt dat je het koordje korter en langer kunt maken. Als ik nazoek waar een steen het symbool van is vind ik; een steen is het symbool van duurzaamheid en onvergankelijkheid. Prachtig vind ik dat! Aan die onvergankelijkheid koppel ik dan 'onvergankelijkheid van het goede'. Ik ben geen sieradendrager maar deze mag om mijn nek hangen ;-)


2 opmerkingen:

izerina zei

Wat een mooi symbool.Bij nu.nl stond,dat wetenschapper genen ontdekt hebben,die met saamhorigheid en medeleven te maken hebben. Dus zelfs zo een bewijs,van wat die stenen je vertellen.

jente zei

Wat een mooie stenen, en overal weer hartjes... leuk. Die ketting is een fijn aandenken aan de vakantie, met mooie symboliek.

Hier staat ook een tasje stenen uit Frankrijk. Er gaan er altijd wat mee als we ergens zijn. Een hele verzameling ligt nu in een stukje tuin, uit allerlei windstreken.