maandag 26 augustus 2013

sap maken en inmaken

Je hebt nodig; een scheut vruchtensap (in dit geval pruim en rode bes gezoet met 65% rietsuiker), het sap van een halve citroen, water uit de kraan...


... en een paar kinderen met dorst. Succes verzekerd!


Doordat we op vakantie waren is het plukken van bramen niet helemaal gelukt. Er hangt nog best wel wat aan de struiken maar heel hoog. Dat zou betekenen dat manlief aan de slag zou moeten maar... nu we druk zijn met de kamertjes (en manlief is handig met de kwast) hebben we bedacht de bramen er een jaartje bij te laten zitten en toen... kwam het aanbod van een grote voorraad pruimen op ons pad! Graag!

De voorraadkratten vullen zich weer prachtig, in de eerste de vastere producten (jam, gelei, zoetzuur, rabarber, kappertjes...) in de tweede de sappen. Zo tevreden moeten vrouwen zich vroeger hebben gevoeld als ze een blik op hun weckpotten in de kelder wierpen;-) 5 opmerkingen:

Sandra zei

Wow. Wat een voorraad. Ik wou je ook eventjes laten weten dat ik ook in jouw boek begonnen ben en dat ik dan voortdurend dingen wil opschrijven in mijn noteboek om te onthouden. Heel leerrijk boekje. Dankjewel.

Anoniem zei

Erna, wat een voorraad! Waar laat je dat allemaal? In je opgeruimde zolderkamer ;-))

Firma Fluitekruid zei

Indrukwekkende voorraad. Ik ben al trots als ik ene paar potjes heb geweckt... Je kunt wel een winkeltje beginnen!

Vlijtig Liesje zei

Wauw wat een boel!!!

Vlijtig Liesje zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.