zaterdag 10 augustus 2013

toerist in eigen stad

Allemaal een camera in de tas, een flesje met drinken en een wandelgidsje met de 'hofjeswandeling' van Zutphen! We zijn toeristen in onze eigen stad en dat is leuk! Zutphen heeft 8 hofjes, rustige groene oases waar je ze niet verwacht, allemaal met een heel eigen karakter.


We volgen de route en bekijken de stad door heel andere ogen. En we zijn niet de enige 'toeristen'; Zutphen heeft een grote aantrekkingskracht en dat is niet zonder reden natuurlijk, Zutphen is práchtig! Door er rustig doorheen te wandelen leren we onze stad beter kennen want hoe vaak loop je niet voorbij aan dat wat eigenlijk zó bijzonder is.

bessen bij de ingang en in het hofje zelf...
appel- en perenbomen!

We gaan even van de route af om iets lekkers te kopen bij de bakker die superlekkere dingen bakt en smullen op het bankje voor de winkel. Ondertussen vertellen we elkaar wat we van Zutphen vinden en of we er zouden willen wonen (ja, we doen net of we échte toeristen zijn ;-)


Moedig hoor, van dit bloemenpolletje. De toren hierboven is prachtig maar dit plaatje heel laag op de grond óók! Jongste van 7 maakt prachtige kiekjes zoals ook de volgende 2... We drinken een kopje warme chocolademelk in de bibliotheek waar we gelijk boeken inleveren en filmpjes huren want ja... toeristen zijn we natuurlijk niet, we wónen hier!

2 opmerkingen:

izerina zei

Met toeristenogen naar eigen stad kijken,leerde ik ,toen ik logees rondleidde. Je ziet onverwachte schoonheid.

Krappe Kas zei

Leuk, toerist in eigen stad!
Zutphen is zeker weten mooi ja.
Die hofjes heb ik 2 jaar geleden ook aangedaan samen met m'n zussen. Dicht bij huis ook voor ons, al wonen we niet in Zutphen zélf.