maandag 19 augustus 2013

schuiven en opruimen

In de zomervakantie worden bij ons vaak plannen gesmeed. Met 3 kinderen op 2 slaapkamers en de mogelijkheid van slapen op zolder is de terugkerende vraag; 'wie wil z'n kamer op zolder?' Nu oudste naar groep 8 gaat lijkt het ons voor haar plezierig een eigen plek te hebben in huis. De kamer is er klaar voor, een aantal jaren geleden helemaal afgetimmerd en netjes maar tot op heden was er nog geen belangstelling... Geen van drieen wilde naar boven.


Tot vandaag... onze buikjes rond in een restaurantje en dan blijkt de achterkant van de placemat geschikt als tekenvel. En wordt er 1 enthousiast dan worden er opeens 3 enthousiast. Zo goed en zo kwaad als het lukt teken ik onze zolder op maat en de inrichting volgt dan vanzelf. Als er geschoven gaat worden betekent dat ook iets voor de spullen op zolder die daar nu ruimte innemen (naaimachines, strijkplank, lappenkast, rommelluiken) maar dat vind ik wel een welkome uitdaging. In een tijdschrift las ik over minimaliseren van je spullen en elke keer weer vind ik dat heel interessant. Een leger huis... dat wil ik ook!


2 opmerkingen:

Inenomdekas zei

Bij ons samengestelde gezin moesten er 2 kinderen naar de zolder. Terwijl we bezig waren met de plannen, stond op een avond oudste stiefzoon voor de deur. Er uit gezet door zijn moeder en hij hoefde ook niet terug te komen...
5 Kinderen, 3 slaapkamers en een lege zolder in een gewoon rijtjeshuis. Met een grote rol gekleurd tape kropen we over de zolder om ieder kind zoveel mogelijk ruimte te geven. Er kwam een mega dakkapel over de hele achterkant en aan de voorkant kwamen 2 dakramen. Er kwam een overloopje en er werden 3 kamers getimmerd. Er kwamen schuifkasten en schuifdeuren om de verwarmingsketel weg te werken. En er werden spullen weg gedaan. Alle kinderen hebben een bed, bureau en kast. Ze hebben bakken onder de bedden en planken en haken aan de muren. Als ik vertel dat we 6 slaapkamers hebben, denkt iedereen dat we heel groot wonen :)

Anoniem zei

Ja Erna, heerlijk, een leger huis! Ik heb er net vandaag weer werk van gemaakt door vanalles op Marktplaats te zetten. Maar ook weer wat bij geplaatst omdat ik courgettes in zoet-zuur en moes van pruimen heb gekookt ... schiet niet op qua opruimen!