zaterdag 24 augustus 2013

terug van weggeweest

Daar zijn we weer, terug van weggeweest! De reis bracht ons naar Zuid-Limburg. We kenden het huisje al en zoals een tekst in het huisje zei; 'waarom ver op vakantie gaan als je hier ook niemand kunt verstaan?' ;-)

vóór vertrek, onze reisgenoten wachten
geduldig

wandelen op de Keutenberg


Veel dagelijkse spulletjes zijn niet meegekomen maar kijk eens wat je kunt knutselen met oud papier...
En op een middag verzorgt jongste een tekenles waarvoor we officieel worden uitgenodigd;


Uit de bibliotheek kwam een cartoontekenboek mee. Papa is de beste cursist, tot grote tevredenheid van de juf. Hij tekent ons hele gezin (met juf op de voorgrond!)In Aken wandelen we langs het beeld 'Kreislauf des Geldes' waar de verschillende facetten van geld worden uitgebeeld. Hier zie je 2 handen, een vader die zijn dochtertje zakgeld geeft. In mijn tas zit nog een steentje, het hartje is iets vervaagd maar nog goed te zien. We leggen het steentje in de hand en even later pakt een klein meisje het steentje. Ze laat het trots aan jongste zien en daarna aan haar oma en aan haar moeder. Wat ze precies zeggen kunnen we niet horen maar grappig is het wel! Euro's zijn leuk, stenen met hartjes ook ;-) We lopen een tocht vanuit Oud-Valkenburg. In het wandelgidsje dat ik meenam van thuis zie ik dat ik dezelfde wandeling ook in 1999 liep met vriendin. Onze namen en de datum staan erbij geschreven, nu vul ik die aan met de naam van manlief en 3 kinderen! Wat kan er in 14 jaren veel gebeuren...


De vertaling van de tekst is (als ik het goed heb); 'ga maar verder en maak anderen blij'.

Met een bot dat de kinderen vinden in de Geul gaan we naar het Natuur Historisch Museum in Maastricht. Een echte paleontoloog (die van Carlo...) bestudeert het en helpt ons uit de droom. Dit bot is niet van een mosasaurus maar van... een jong zwijn!


En dan komt het moment van naar huis gaan... We krijgen van de gastvrouw pruimen mee voor in de auto, zelfgeplukt!


En samen met een voorraadje pruimen van onze eigen boom (die buurvrouw heel lief in een schaal in onze koelkast heeft gezet) maken we vakantiejam. Zo kunnen we nog een tijd nagenieten van onze vakantie in de prachtige heuvels van Limburg!

Geen opmerkingen: