donderdag 29 augustus 2013

om en om

Mevrouw Pardoes vroeg me laatst heel terecht; 'Erna, wordt jouw was goed schoon met je zelfgemaakte wasmiddel?' En toen moest ik eens heel goed nadenken; Het antwoord moet zijn 'ja, meestal schoon genoeg'. Ik ben geen huisvrouw als het gaat over vlekken in de kleren en heb daarvoor een paar praktische oplossingen gevonden; We dragen géén witte kledingstukken (met uitzondering van een enkel overhemd van manlief) en vlekken in broeken accepteer ik omdat ze meestal gelijk opgaan met de gaten die erin komen door het buiten spelen. Een beetje verwend daarbij ook nog eens is dat de kinderen vaak zoveel (nog prima) broeken krijgen dat een broek met gaten en vlekken gewoon in de 'moet-weg-zak' gaat... Dat is een grote luxe, dat besef ik! Ik zou een hoop kunnen ondervangen om vlekken voor te behandelen maar... dat blijft meestal bij een voornemen, ik ben bang dat daar geen verandering in gaat komen.


En zo stond ik opeens best open voor haar tip; een supermarkt in de stad verkoopt ecologisch wasmiddel, niet duur en... die wast schoon! En daar staat ie dan; naast de voorraad zelfgemaakt wasmiddel. Ik heb besloten het een tijdlang om en om te gebruiken. Een voordeel van het wasmiddel vind ik het lekkere geurtje aan de was (zelfgemaakt wasmiddel ruikt neutraal). Of het inderdaad schoner wast? Daar heb ik eigenlijk nog helemaal niet op gelet... Een 'echte' huisvrouw, dat blijkt wel ;-)

3 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Wij hebben ook geen witte kleding! Ik krijg dat gewoon echt nooit meer schoon…

Benieuwd hoe dit nieuwe wasmiddel je bevalt.

Anoniem zei

De rekenkamer had pas (14 dgn geleden)een interessante tip over wasmiddel. Je kunt het op uitz.gemist bekijken.

Anoniem zei

Grappig hoor, ik heb wel witte kleding en dat blijft best schoon. Ik knoei altijd op mijn mooiste kleren, iets dat ik net nieuw heb (van de kringloop) bijvoorbeeld. Maf is dat hè? Overigens bevalt mij het zelfgemaakte wasmiddel niet, ik ben weer helemaal over op gewoon, maar wel ECO van het huismerk van de winkel die een olifantennaam heeft.