dinsdag 23 oktober 2012

lekker vegetarisch; Surinaamse roti!

In de tijd dat ik nog in Amsterdam woonde en werkte at ik heel geregeld Surinaamse roti. Zelfs in de nachtdienst bestelden we roti van een Surinaams restaurantje naast het ziekenhuis. Het eten werd dan bij de portier afgegeven waarna we het op een rustig moment lekker opsmikkelden, als het kon op het balkon met zicht op Amsterdam. Toen we in Zutphen kwamen wonen was dat iets wat ik miste. De standaardrestaurants zijn hier wel aanwezig maar voor Surinaams is misschien de afzetmarkt niet groot genoeg? De roti aten we voortaan in bijvoorbeeld Arnhem, totdat... ik een heel gemakkelijk recept ontdekte om roti zelf te maken!


Eerst bak je gewone pannenkoeken, verhouding 1200 cc melk, 450 gr bloem, 2 eieren, snuf zout. (Bij de AH XL en bij een toko kun je trouwens ook kant en klare roti's kopen maar ik vind ze nogal prijzig).
Daarna maak je de rotivulling en dat doe je zo;

kook voor alle personen een hardgekookt ei

maak 2 aparte pannen met de volgende ingredienten;

pan 1 (groentedeel); verhit olie en bak daarin 
1 teen geperste knoflook, 
1 gesnipperde ui,
1/2 bouillontablet en 
1/2 el kerrie
roerbak even en schep erdoorheen
500 gram sperziebonen en
400 gram aardappelen in kleine stukjes
doe er 150 cc water bij en smoor gaar in ongeveer 25 minuten

pan 2 (tofudeel); verhit olie en roerbak daarin 
3 tenen knoflook en
1 gesnipperde ui
theelepeltje sambal
1 el kerrie
1/2 bouillontablet en
1 blikje tomatenpuree
schep een bakje tofu pittig gekruid erdoor,
dek af en smoor bv 15 minuten
evt zout toevoegen.

We vinden het een heerlijk gerecht! We eten er deze zoetzuur bij. De pannenkoeken die overblijven eten we de volgende dag bij het ontbijt.


1 opmerking:

sjouke zei

Ziet er heerlijk uit. Bedankt voor het recept ga ik zeker binnenkort eens maken!