dinsdag 12 november 2013

Puur en zelluf doen!

Wat is bloggen toch een leuke bezigheid! Het houdt mij in de positieve stand. Elke dag is er immers wel een reden om slingers op te hangen, hoe klein die reden ook is. Door positief, omdenkend, gevend, relativerend, accepterend in het leven te staan (proberen!) lijken dingen opeens minder ingewikkeld. Alsof alles beter stroomt. En als er dan even niets is die dag wat de moeite waard was dan... kun je altijd nog iets lekkers bakken en komt het tóch weer goed ;-) 

Bloggen is voor mij erg inspirerend! Niet alleen door mijn eigen focus te kiezen maar ook door de inspirerende mensen achter andere blogs, ideeen, visies, oplossingen die ik tegenkom! Ze betreffen allerlei gebieden zoals creatief, wereldverbeterend, mooi, lekker, herkenbaar en dat is fijn om mee bezig te zijn. De nieuwste inspiratie die ik opdeed is het voornemen meer puur te willen gaan eten. Ik had het idee dat dat al heel erg het geval was maar ontdek nu dat daar nog een wereld is te ontdekken voor mij...


Wat je hier op de foto ziet is daar een bewijs van! Ik las bij haar dat je heel gemakkelijk zelf gehaktkruiden kunt maken. Dat wil ik eens proberen! Ik maak een boodschappenlijstje (zit dát er allemaal in?), bezoek daarvoor 2 winkels en ga aan de slag. Eerst maar eens een klein voorraadje. Het geeft een hoop voldoening, als je me gevraagd had; 'wat is foelie, hoe ruikt dat?' dan had ik je daar voorheen geen antwoord op kunnen geven (terwijl ik het al mijn hele leven eet!) Nu weet ik wat er in gehaktkruiden gaat, nu weet ik dus wat ik eigenlijk eet! En... de geur van het zelfgemaakte gehaktkruidenmengsel in het potje is precies hetzelfde als die ik uit de kant en klaarzakjes herken. Dat smaakt naar meer! De komende tijd maak ik mijn kruidenmixen (bijvoorbeeld tacomix en nasimix) uit de voorraadkast op, daarna ga ik ze zelf proberen te maken!


Over puur gesproken; de opbrengst van een deel van de appels die we dit weekend raapten bij 't Olde Ras ging gisteren in potjes. Deze appelmoes is súperlekker zonder dat er maar een korreltje suiker aan is toegevoegd! Ik leerde van een pomoloog dat je de lekkerste appelmoes krijgt als je minimaal 5 rassen appels gebruikt. In deze potjes gingen er zeker 10 ;-)

3 opmerkingen:

Trudy zei

Oh wow! 5 Soorten appels... Die bomen passen hier niet achterin de tuin hoor ;))

Elisa M zei

Vijf soorten appels, ik vind het nog al wat. Wij hebben helaas geen plaatst voor een simpele appelboom, hier doen we het maar met rode bessen en dat soort fruit :)

Anoniem zei

Echt een leuk positief blogje! Dank je wel.