vrijdag 29 november 2013

van plaat naar steen

De hele dag bereid ik me voor op iets spannends... vandaag ga ik pizza's maken op een pizzasteen! Die pizzasteen kreeg ik van mijn buur, zij had een andere en gebruikte deze niet meer. Ze dacht dat ik er wel iets mee zou kunnen. Ik nam hem dankbaar in ontvangst en gaf hem een mooi plekje in de kast, zo van; daar ga ik nog wel eens iets mee doen. Ik voelde wat koudwatervrees, we aten dus al een tijd geen pizza meer...


Vandaag mogen de kids kiezen wat ze 's avonds graag willen eten. Uit één mond klinkt; PIZZA! Ik frons mijn wenkbrauwen want voel 'm aankomen. Zoonlief ziet dat en zegt heel lief; mag ook wel pizza uit de winkel zijn hoor! Kijk, en dat was net het zetje wat ik nog nodig had; hoezo uit de winkel? Pizza maak ik zelluf ;-) Ik verzamel nog wat info op het internet, bel aan bij mijn buur voor tips en ga aan de slag. 's Middags rijst het deeg boven de verwarming...


Vanavond eten we pizza van de pizzasteen en de pizza's zijn héérlijk! Heel makkelijk om te maken, snel klaar en veel lekkerder dan de plaatpizza die ik ook wel eens maak (waarvan de bodem niet krokant is). Ik heb vandaag weer iets nieuws ontdekt! Enig nadeel is dat, tijdens het eten het rol-, beleg- en bakproces doorgaat maar eigenlijk is dat ook wel hip; in menig restaurant kun je tegenwoordig de kok aan het werk zien terwijl je eet; dat kan bij ons thuis dus ook ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik maak mijn pizzadeeg in de broodbakmachine. duurt 45 minuten. Zelf wat oregano toegevoegd. Heerlijk.
Groet,
Karin

Mevrouw Pardoes zei

Misschien heeft je andere buur ook wel een pizzasteen over ;-)) dan kun je er twee tegelijk maken!