vrijdag 3 augustus 2012

Vakantie!

Sinds een week 'wonen' we op een idyllisch plekje in de heuvels van Zuid-Limburg! Hoeve Schoonzicht in Wijlre doet op alle fronten zijn naam eer aan. Met fruitbomen waar je maar kijkt, een ezel met kind, kippen die lopen te scharrelen, heuvels en heerlijk vakantieweer (= niet te warm en wél droog) voelt het als thuiszijn maar dan anders; het huishouden is overzichtelijk, de vulling van de dagen een verrassing. 
                                       
                                                       

Tijdens een wandeling naar de Keuterberg passeerden we opeens een haag met japanse wijnbesjes! Díe kennen we van thuis! We ontdekten dat het de haag was van een ecologische tuin waar iedere dinsdag een rondleiding wordt gegeven. Dinsdag om 14 uur waren we present. Tot 17 uur die middag hebben we veel opgestoken, ideeen opgedaan, geproefd, heel inspirerend! Op de foto mijn theepotje met dropplant en pepermunt.
Vandaag zijn we naar Aken geweest. Vaste prik dat we daar koffie drinken bij bakker Oebel, daarna slenteren we door de stad en herkennen dingen van de vorige jaren. Bijzonder om te ervaren dat winkelen echt niet (steeds minder) aan mij is besteed. Leuk om sfeer te proeven, een park te ontdekken, een kerk binnen te wandelen, mensen te kijken, een ijsje te eten... maar shoppen? Nee, liever niet. Een beeld bij een fontein in Aken beelde dat 'consumeren' voor mij heel treffend uit. Toen ik het thuis opzocht ontdekte ik de naam van het beeld; 'Kreislauf des Geldes'. De verbeelde personen laten alle facetten van omgaan met geld zien. Ondertussen draait het water in de fontein rond en verdwijnt in het midden in een gat. Kan het treffender? Geld hébben betekent dingen kúnnen kopen en dan ligt dingen wíllen kopen op de loer. 


Heerlijk om daarna weer neer te strijken in de rust van ons huisje. Vakantie!
Plaats hier je reactie...

Geen opmerkingen: