vrijdag 10 augustus 2012

vakantiejam en nostalgie

Wat heerlijk als je in je vakantie dat kunt doen wat je thuis ook graag doet... Vandaag maakten we een paar potjes vakantiejam. De 'appelboom' op de foto bleek een pruimenboom te zijn met mega grote pruimen. Daarbij raapten we een zonnehoedje vol met verschillende soorten appeltjes en een andere soort pruimen.

Geleisuiker kochten we in Belgie in een supermarkt (toen we de chocoladefabriek in Eupen hadden bezocht). In Belgie kun je geleisuiker kopen die de jam minder zoet maakt. In dit geval was het 500 gr geleisuiker voor 1500 gram fruit. Een paar van die pakjes gaan mee naar huis want voor sommige vruchten is de gewone geleisuiker echt te zoet. De lege potjes die oma meebracht bij hun verrassingsbezoek aan ons kwamen nu goed van pas! We hielden nog jam over die we proefden op onze boterham, de jam zou niet misstaan op een Limburgse vlaai maar... wij gaan hem oppeuzelen in Gelderland en zullen dan met goede herinneringen terugdenken aan deze heerlijke vakantie!


Een gevoel van weemoed overvalt me als ik haar naamlabeltje zie in deze theedoek. De appel valt niet ver van de boom... (ik zie nog de planken in de kelder vol met weckpotten!)

Geen opmerkingen: