donderdag 9 augustus 2012

er is er één jarig, slingers en blotevoetenpad

Zoals meestal in de vakantie vieren we een verjaardag! En dat is heel anders dan een verjaardag vieren in Zutphen. In de eerste plaats is de taart die we eten natuurlijk een vlaai. In de tweede plaats worden de versieringen altijd ter plekke gemaakt. Papa (de jarige) mocht uitslapen (= lezen in bed) totdat hij met koffie werd gewekt. En die koffie was het onderwerp van ons kado... Het is een gevleugelde uitroep in ons huis; als we in het weekend, op papa's uitslaapochtend vanaf de bovenverdieping horen 'koffie!' dan weten we dat de dag kan beginnen. De koffie wordt dan met veel liefde geserveerd met 1, 2 of 3 kinderen die de slokjes naar binnen kijken. Nu dus vereeuwigd op een t-shirt!


De slingers (maar dan anders) werden ijverig geknipt. Het is heel eenvoudig, dat zie je hier onder. De ronde vouwblaadjes kochten we voor weinig bij de Action, vouw secuur dan kan er daarna niet veel mis gaan. Na het knippen van steeds weer andere vormpjes krijg je steeds weer andere resultaten.
Als ik ze hier had kunnen lamineren dan had ik ze als appeltjes in de appelboom voor ons huisje gehangen. Lamineren zal ik ze thuis in ieder geval, dan kan ik er een slingerkoord van maken om ook weer een andere keer te gebruiken. (als je op de foto klikt kun je de rondjes beter zien). Voor nu lag op elke tree een knipselrondje en de route liep tot papa's stoel.


Vanmiddag hebben we het blotevoetenpad in Brunssum gewandeld, heel anders dan in Twello maar ook leuk. Het pad liep hier vooral door bossig gebied, dennenaalden, houtstronken, van alles te beleven met hier en daar een wijsheid op een boom. Deze is er één naar mijn hart; het is een goed streven om een rijk(erer) leven te leiden op die manier!

Geen opmerkingen: