zaterdag 28 september 2013

breien met een vork

Een inspirerende omgeving; de 'nationale textiel en vezelmanifestatie' in Doesburg. Al voor de derde keer begeleid ik daar, samen met een breimaatje uit de kroeg (Stitch 'n Bitch, jullie misschien wel bekend) de kinderworkshop! Vandaag kunnen kinderen leren breien met een breivork. Het lijkt op punikken maar is veel gemakkelijker. We breien met lontwol en met spaghettigaren en na afloop mag breivork en breiwerkje mee naar huis. 


En het verbaast me helemaal niet; als iets écht leuk is trek je alle leeftijden aan! De meeste breivorken gaan mee met moeders en oma's waarvan de kinderen en kleinkinderen niet bij de manifestatie aanwezig zijn. Op veel plaatsen in het land leren die kinderen dus binnenkort vorkbreien van hun moeder of oma oftewel; het is vooral een workshop voor tussenpersonen geworden... óók goed!

Thuis kan ik later mijn hart ophalen; een leerling van 7 jaar, onze jongste, leert vorkbreien en heeft aan één woord genoeg.


En dan... grote kinderen vinden vorkbreien ook leuk ;-) Hier mijn eigen creatie. Ik heb een zakje met handbedeltjes, daarvan maak ik er eentje aan de armbanden. Volgende week op zoek naar meer kleurtjes spaghettigaren want ik vind deze armbandjes zelf súperleuk.


3 opmerkingen:

Annemarie zei

Hoi, ziet er leuk uit zeg! Wist je dat je zelf ook spaghettigaren kunt maken door oude t-shirts in een soort spiraal te knippen? Misschien heb je er iets aan...

Anoniem zei

Ik dacht ook aan t-shirts in spiralen knippen, ik heb dat ook wel eens gedaan om mee te weven, superleuk!
En leuk dat je even aanwaaide bij mijn kraam vandaag!

Firma Fluitekruid zei

Vorkbreien, wat geinig, nog nooit van gehoord. Ik maak ook wel eens armbandjes met kinderen, maar wij vilten ze van schapenwol. De naam Stitch 'n Bitch is een geweldige vondst. Zelf overweeg ik om Schrijfwijf op m'n visitekaartje te zetten. (We kunnen ons ook met een aantal blogsters verenigen en ons De Schrijfwijven noemen??)