dinsdag 10 september 2013

dankjewel!

In een hoek van een speeltuin weet ik Physalisplanten. Vandeweek had ik al gezien dat heel veel lampionnetjes oranje beginnen te kleuren. Tijd om daar eens van de fiets te stappen... Ik moet er wat brandnetels voor trotseren maar dat heb ik er graag voor over. De lampionnetjes gebruiken we straks om over de lampjes van onze kerstboom te schuiven maar tot die tijd genieten we van de oranje blikvangertjes. In de speeltuin raap ik ook nog wat pruimen.

Als ik een foto maak van mijn 'oogst' lijkt het wel of de lampionnetjes hun naam eer aan doen; het lijkt alsof ze licht geven! Op dit moment liggen ze uitgespreid te drogen, een weldaad om naar te kijken.


Is het toevallig dat ik op meerdere plaatsen lees over dankbaarheid? Of word ik naar dat onderwerp toe getrokken? In het boekje van Chopra lees ik over een oefening die eigenlijk zo makkelijk is; bedenk voor jezelf eens waar je allemaal dankbaar voor bent. En heb het daar ook eens over met je kinderen. Hoe vaak zijn we niet vooral bezig met dingen die moeilijk zijn, verleg eens je focus. Met de wetenschap dat dat wat aandacht krijgt groeit is dat heel erg de moeite waard!

Ik bedenk waar ik allemaal dankbaar voor ben en de gedachten buitelen over elkaar heen. Het is teveel om op te noemen en weet je wat bijzonder voelt? Ook voor de dingen die lastig en ingewikkeld zijn voel ik me dankbaar. In tegenstelling tot vroeger (wat kon ik worstelen) kan ik juist dié dingen nu zien als uitdaging. Daar heb ik blijkbaar iets te leren. Wilde ik vroeger weg van lastige dingen, nu weet ik; ik moet er naartoe! Dingen komen niet voor niets op mijn pad en ook hier helpt mij het zinnetje; 'wat wil ik wél?' Soms kan ik even heel erg wiebelen maar als ik dan even stilsta bij wat er gebeurt zeg ik heel bewust tegen dat lastige;  'dankjewel, ik ga met je aan de slag'.

Dat zijn nog eens overpeinzingen voor de vroege dinsdagmorgen ;-) En als we het dan toch over dankbaar zijn hebben is dit een mooi moment om tegen alle mensen die mijn blog lezen te zeggen; dankjewel! Ik vind het heel bijzonder te weten dat jullie mijn berichtjes lezen, dat door het bloggen bijzondere lijntjes zijn gelegd. Het inspireert mij, het maakt me dankbaar!

7 opmerkingen:

izerina zei

Jij bedankt voor je positieve stukjes.Dat maakt lezen tot een plezier.

Vlijtig Liesje zei

Wat een fijn stukje. De foto vind ik ook prachtig.

Anoniem zei

Dankbaarheid hoort ook erg bij september, de tijd van oogst, van kijken naar wat de zomer je bracht (in alle opzichten!). Mooi hè, dat je dan merkt dat anderen daar ook mee bezig zijn!
En die lampionnetjes zijn prachtig!

Trudy zei

Mooi positief weer, dit stukje. Da's ook zeker de reden waarom ik jouw blog zo leuk vind. Het doet me ook denken aan wat ik vorige week een keer langs zag komen op "de wereld draait door", daar was iemand die voorstelde dat, als er iemand is die vraagt hoe het met je gaat, je misschien eens moet zeggen:"Ik mag niet klagen, want... (vul zelf maar in)". Daar zou volgens hem de wereld een stukje leuker van worden. Hij kon wel eens gelijk hebben denk ik!

Annemarie zei

En jij bedankt voor je heerlijke stukjes. Ik ben altijd blij als ik zie dat je weer iets nieuws hebt geschreven (en wat schrijf je vaak! knap hoor!). 'k Heb al veel van jou en je levensinstelling geleerd.
groetjes, Annemarie

drOOmedaris zei

't Is echt heel krachtig, regelmatig bewust stilstaan bij waar je dankbaar voor bent. Ik lees je blog ook met veel plezier, dankjewel voor het delen van je dagelijkse beslommeringen en gedachten!

Marianne zei

Graag gedaan :-)
En jij ook bedankt - ook nog voor je reactie op mijn 'nep'-stukje van een tijdje terug. Is allemaal waar hoor, focus is absoluut het toverwoord. Ook wat betreft dankbaarheid dus. Focus pocus :-)
Maar toch blijft het nep/eerlijk-onderwerp door mijn gedachten gaan - waar ligt die grens precies, etc. Afijn...we bloggen allemaal vrolijk verder!