zondag 8 september 2013

stations passeren

Ik ga met de meiden naar het zwembad. Man en zoon blijven thuis, er moet gewerkt worden onder andere aan een boekbespreking.

In de kleedkamer is een klein meisje, ik denk dat ze ongeveer 3 jaren is, haar haartjes aan het borstelen. Ze is heel trots dat ze dat zelf kan en wij geven haar een complimentje. We kwebbelen wat met elkaar en dan zegt ze tegen mij; 'ik vind jou raar met je haar'. Ik moet lachen en haar mama en ik geven elkaar een knipoog. Gisteren werd deze foto gemaakt, niet helemaal scherp. Deze coupe kon haar goedkeuring dus niet wegdragen...


In het zwembad (waar ik naast het bad nog zit na te genieten van haar opmerking) zegt oudste tegen mij; 'daar hoef je niet onzeker van te worden hoor'. Het is haar eigen beeld wat maakt dat ze dat tegen mij zegt. Grappig is dat. Als ik dan nadenk hoe het kan dat ik de opmerking van het meisje juist prachtig vond bedenk ik dat onzeker worden over wat iemand van mijn uiterlijk vindt een gepasseerd station is. Wat een verademing!

En dan heb ik een paar uurtjes heerlijk voor mezelf! Ik zit aan de rand van het bad en hoef geen entreegeld te betalen want ga niet zwemmen maar wel... lezen! Het is moeilijk samen te vatten wat ik hier allemaal lees. Als ik je vertel dat ik er heel blij van word en enorm veel inspiratie voel borrelen heb ik denk ik de juiste samenvatting gegeven...


En omdat appels een grote aantrekkingskracht op mij hebben, vooral als ik ze zie groeien aan een boom, is dit een tekst met prachtige betekenis. De beeldspraak gaat over de zaadjes die in elk mens aanwezig zijn en wachten om te mogen ontkiemen. Wat ik er ook in lees is 'zaai iets moois en de gevolgen zijn onmeetbaar'. Práchtig! 


3 opmerkingen:

Sandra zei

Onzeker worden van je uiterlijk. Ik heb het met kledij. Eerder dan met uiterlijk. Ik vind dat ik goed bedeeld ben, maar ik draag qua kledij graag makkelijk, eenvoudig. Meestal jurken.
Ik wil niet op mijn kledij beoordeeld worden, maar merk dat dit toch gebeurd hier in mijn eigen stad. Ik krijg veel meer reactie wanneer ik gekleed en verzorgd erbij loop. Wanneer ik in wandeltenue ben of beetje slonsig heb ik de indruk dat ik genegeerd word. Ik word beter bediend wanneer ik er leuk uitzie. Het zou niet mogen weet ik, maar 't is zo.

izerina zei

Mooi boek he! Ik heb het een jonge vriendin met kinderen cadeau gegeven.

Anoniem zei

Dat boek maakt mij wel nieuwsgierig! Ga eens kijken of de bieb het heeft