zaterdag 14 september 2013

we zien wel

De herfst vind ik een fijn seizoen, vooral zo aan het eind van de zomer. Je kunt nog af en toe buiten in het zonnetje zitten maar vaak ook regent het en mag je binnenblijven. Alsof je ontslagen wordt van verplichtingen buiten de deur, je legaal 'naar binnen mag keren'. Dit weekend begint met snottebellen, vermoeidheid en zware hoofden. De eerste weken school en werk eisen hun tol en het veranderende weer zal daar ook een rol in spelen. Normaal gesproken hebben we op vrijdag 'gezellig avondje' maar gisteren lagen we allemaal vroeg in onze koffertjes. En dat doet goed. We nemen wat extra vitamine C en Echinaforce, gebruiken zoutwateroplossing voor onze neuzen en... vermaken ons vooral binnen.


En dat is best fijn. In de bak met aardappelen kom ik een kadootje tegen (dankjewel pap!) en de buurman brengt een 'bosje bloemen';


Vanavond eten we dus stamppot, dat past best bij dit herfstige weer.
Oudste gaat kapsels uitproberen op haar zusje. Ik kijk vol bewondering toe; dus dit is een visgraat..


Tijdens het gefrobel van grote zus tekent jongste lekker door...

'gewoon' ingevlochten door zus

We bakken wat lekkers; boterkoek met gember en daarna nog cupcakes met appelrasp. Veel meer is er niet nodig wat mij betreft. De televisie mag even aan, het bad laten we straks even vollopen en ik verheug me op een tijdje lezen. Een lummelweekend gaat het worden, geen plannen, we zien wel.


2 opmerkingen:

Trudy zei

Dat wordt genieten!

Firma Fluitekruid zei

Dat vind ik ook zo fijn aan de herfst: weer lekker binnen klooien zonder schuldgevoel dat je eigenlijk naar buiten zou moeten ('want het is zo'n straaaalende dag!'). Met een gebreid vest en wollen legging hoef je je ook niet meer druk te maken over vetrolletjes of ongeschoren benen (voor zover je dat al deed), en inderdaad, de stamppotjes, de soepjes en paddenstoelenprutjes, daar kan ik altijd weer blij van worden.