maandag 2 september 2013

oogsten in het openbaar

De school is weer begonnen en het voelt alsof ik van de handrem ga! Allemaal dingen waarvan ik met mezelf had afgesproken 'dat doe ik als de kids straks weer naar school zijn' verdringen elkaar op mijn 'to-do-lijst'. Gisteren wierp ik een blik op de kornoelje in een straatje niet ver van ons huis en aan de bessen zag ik dat ze geplukt wilden worden. Oftewel; na een was, een strijk, een boodschap ga ik.... oogsten! En laat dat nou zijn wat ik het liefste doe ;-) 


Er zijn momenten waarop ik best wel wat langer zou willen zijn dan de 164 centimeters die ik ben. Eén van die momenten is als ik kornoeljebessen zie hangen op een plaats waar ik niet bij kan. En met mijn lengte is dat op heel veel plaatsen het geval. Manlief is niet thuis, van zijn lengte kan ik nu geen gebruik maken. Terwijl ik bessen sta te plukken spreek ik een aantal buurtgenoten. Mensen zijn altijd weer verbaasd dat je de bessen van de gele kornoelje (die heet geel omdat hij geel bloeit in het voorjaar) kunt eten. Ik maak er altijd sap van. De smaak van de bes doet me een beetje denken aan de smaak van rozenbottels. Het duurt maar even of een buurvrouw komt mij een trapje brengen en het duurt daarna nóg even voordat een buurman mij een hoger trapje aanbiedt. Daarna volgt nog een tas met prachtige lege potjes. Mijn ochtend is helemaal goed! Al fietsend door de wijk pluk ik nog een grote emmer vlierbessen. De bramen komen uit onze eigen tuin. Vanmiddag hoop ik, na een tip van een buurtgenoot, op een andere plek in de stad meer bramen te vinden en fiets ik even langs de perzikboom... Oogsten in het openbaar is ontzettend leuk! Wil je weten waar je al dit lekkers kunt vinden in Zutphen maar ook in andere steden? Kijk dan eens op de site van plukdestad

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Vier perziken nam ik vandaag mee van de perzikboom, de rest was nog keihard! Kornoeljebessen heb ik nog nooit geproefd, volgend jaar ook maar eens doen! Vanmorgen heb ik potjes gescoord in de binnenstad, daar was het kratjesdag!

izerina zei

Wat leuk,die behulpzame mensen.

Trudy zei

Leuk he, die spontane hulp die je dan aangeboden krijgt... succes met je oogst verwerken!!

Vlijtig Liesje zei

Bij mij komt het langzaam op gang. Vandaag nog een kind thuis. Maar ik krijg toch alweer meer werk uit mijn handen.

Grappig omschreven van die handrem!

jente zei

Motiverend om te lezen hoe je bezig bent met wild plukken en leuk dat je allerlei hulp kreeg. Heb net zelf een boel bramen geplukt en wacht met smart op de vlierbessen.. ze worden maar niet rijp :-)

Succes met alles weer opstarten deze week. 'k Herken dat handrem-gevoel.

Alfons zei

hee je woont in Zutphen.. leuk.. Een stad waar ik ook heb gewoond... Heb nog wel een paar tips als het om plukken gaat.. laat effe wat horen