donderdag 12 september 2013

zeg mij wat er...

'Zeg mij... wat er in je koelkast staat, wat er in je boekenkast staat, wat er... en ik zal u zeggen wie u bent'.

Daar moet ik wel eens aan denken, als je iemand nog niet hebt ontmoet maar je zou even door zijn of haar huis mogen lopen dan krijg je een indruk met wat voor persoon je te maken hebt. Dagelijks draag ik een aantal spulletjes met me mee, in m'n portemonnee of broekzak. Het zijn ankertjes of talismannen, hoe je het maar wilt noemen. Vandaag maak ik er een fotootje van omdat ze allemaal iets over mij zeggen. Een heel klein boeddhaatje, een zonnetje. Een aantal keren per dag zie ik ze en helpen ze me focussen. Een hartje aan een koordje die een lieve vriendin ook in haar portemonnee draagt. Zoals meisjes 'best friends forever' kettinkjes dragen, dragen wij, als grote meisjes iets soortgelijks in onze portemonnee vanaf het moment waarop dat even heel erg nodig was... Een schelpje aan m'n sleutelbos als symbool voor leven, liefde en vruchtbaarheid. Een winkelwagenmuntje van 15 cent met de tekst 'maak ook een wonder mogelijk'. Ze zijn allemaal zorgvuldig verzameld en regelmatig als ik mijn portemonnee ontdoe van papieren ballast moeten ze de test weer doorstaan; 'Zijn we nog betekenisvol? Ja, jullie mogen blijven'.


Op de foto zie je ook een steen in de vorm van een hart. Soms heb ik iets nodig als steuntje in de rug. Als iets ingewikkeld is of ik ben ergens zenuwachtig voor dan zit ie in mijn broekzak. Voor mezelf heb ik er de betekenis 'liefdevol en standvastig' aan gekoppeld. Standvastig klinkt wat zwaar maar daarmee bedoel ik; trouw zijn aan mezelf, op m'n eigen spoor blijven. De vorm van het hart herinnert er aan in contact te blijven, open te blijven staan voor een ander. Liefdevol en standvastig zijn beide belangrijk en in deze steen komen ze samen. En nu stop ik ze gauw weer terug, ik wil nog even naar de kringloopwinkel voordat de kids weer uit school komen ;-)

3 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Heel herkenbaar ik heb ook altijd van alles bij me wat eluk brengt en t werk nog ook. ;-)

Mirjam zei

Wat een goed idee! Ik heb wel een spreuk in m'n portemonnee, maar dit is een beter idee... Ga ik ook doen, dank voor je tip! En, nog iets leuks gevonden? :)

Vlijtig Liesje zei

Leuke spulletjes. Ik vind het ook leuk om andermans boekenkasten en boodschappenkarretjes te 'lezen'.