woensdag 4 september 2013

geruststellend? en raak!

Wat een bijzondere gewaarwording... op de winterpeen een sticker met de boodschap dat er geen gluten en geen melk in zit ;-) Nou ziet iets in plastic er natuurlijk al snel uit als 'gemaakt in de fabriek' maar deze boodschap voelt een beetje zot...


Wat eigenlijk wel grappig is is dat een dergelijke mededeling juist achterdochtig maakt; Alsof 'iets' invloed heeft op wat er wel of niet in een wortel zit, alsof er zomaar dingen aan toegevoegd zouden kunnen zijn (of uitgehaald; 'wortel light').  Dat geruststelling achterdochtig maakt doet me denken aan iets wat daarop lijkt; oudste moest een spreekbeurt doen en iemand sprak haar moed in; 'oh, maar dat kun jij wel, daar hoef je niet zenuwachtig voor te zijn' Oudste vertelde me later dat ze daar juist zenuwachtig van werd, dus een spreekbeurt is iets waar ik zenuwachtig voor zou moeten kunnen zijn? In dit geval verwees de geruststelling meer naar degene die hem uitsprak dan naar degene voor wie hij bedoeld was!

En als het dan gaat over zender en ontvanger was ik vandeweek geraakt door een opmerking die iemand maakte. Ik kreeg er echt kippevel van, zó bijzonder vond ik wat ik hoorde;
'Als je beschuldigend naar iemand wijst, wijzen er altijd 3 vingers naar jezelf'. Doe het maar eens; inderdaad, het klopt! Die zal ik nooit vergeten want zo is het maar net; wat zegt dat wat jij vindt van een ander eigenlijk over jezelf?


3 opmerkingen:

Firma Fluitekruid zei

Mooi stukje! Dat van die winterpeen is echt bespottelijk! Elke keer denk ik dat het niet gestoorder kan worden, maar de voedselindustrie weet zichzelf nog steeds te overtreffen in idioterie.
Nog meer plastic, nog meer bullshit. Als klant voel ik me vaak als een randdebiel behandeld. Okee, nu wijzen er dus drie beschuldigende vingers naar mij.
:-) Niet meer kopen dus, die zooi, Foodwarch steunen, en zelf worteltjes kweken!

Anoniem zei

wel de meest bizarre plastic verpakking die ik ooit gezien heb , een in plastic verpakte winterwortel en dan ook nog zon tekst op de sticker ,alsof er ooit iemand gedacht heeft dat er gluten of melk in een wortel zouden zitten.

Anoniem zei

Gunst, dus de toevoeging "zonder smaak en kleurstoffen" en "kan sporen van noten en ei bevatten" stonden er niet op. Wat een vreemde snijboon, die wortel.

Groet,Greet