vrijdag 20 september 2013

Helmantel en druiven

In november vorig jaar blogde ik eens over ons verrassingsbankje. Het bankje staat voor ons huis en verrast ons heel regelmatig. We vinden er heel geregeld iets wat daar is neergelegd.  Een verrassingsbankje kun je niet kopen, het ontstaat en wel op een heel bijzondere manier. Als ik er eens over nadenk ontstaat er pas een verrassingsbankje als je voor andere mensen verrassingsbankjes creeert. Dat klinkt cryptisch maar ik denk echt dat het zo werkt. Heb je van iets teveel, gebruik je het niet meer, ruim je het op denk dan eens goed na. Zou iemand anders er iets mee kunnen? Kun je iemand ermee verrassen? Daarvoor is nodig dat je je medemens een beetje kent. Breng geen val appels naar iemand die de appelmoes liever in de winkel koopt. Breng geen tijdschriften naar iemand die ze niet gaat lezen...

Gisteren; ik zet m'n fiets tegen de muur en zie een ware 'Helmantel'. Mijn hart maakt een sprongetje, wat is dit? En vooral; wie heeft het daar zo mooi voor mij neergelegd? Wat een práchtige druiven en die knalgroene paprika, wauw! Tot op dit moment weet ik niet van wie deze verrassing is gekomen. Dat maakt het misschien nóg wel leuker!


Ik vul weer een sappan met druiven. Zoals je ziet zijn ze bij mij niet zo mooi blauw. Toch pluk ik ze maar, de smaak is goed en de druiven beginnen van de struik te rollen. Ik sta in de keuken met pan en potjes en geniet ondertussen van een 'vergadering' van oudste met 4 klasgenoten aan de keukentafel... Bijzonder om daar, al doende met m'n eigen werk, getuige van te zijn.


En terwijl binnen de druiven als sap in potjes verdwijnen is buiten ook nog iemand druk... onze Snuffie is gek op druivenbladeren ;-)


2 opmerkingen:

Trudy zei

Mooi! En jammer genoeg heb ik niet zo'n pan, lijkt me wel handig. Ach, komt vanzelf wel een keer "om de hoek kijken", meestal op een moment dat je er niet meer mee bezig bent. Geniet er lekker van!

Anoniem zei

Helmantel? Huh? Even gegoogled hoor .. aha ... een Groningse kunstenaar die stillevens schildert!