donderdag 5 september 2013

nuttig of leuk

Fijn, fijn, fijn dat opruimen! Het halve huis is al door mijn handen geweest. Hier en daar ontstaan lege ruimtes, hier en daar komen spullen op een betere plek terecht (bij iemand die er wél iets mee kan) en... ik weet weer wat ik allemaal in huis heb en dat is nog steeds méér dan genoeg;-)

Twee grote voorraadbakken met breigaren kieperde ik om op mijn bed. Het is allemaal sokkenwol, ik zou er voor de hele straat sokken van kunnen breien... In de ene bak zitten nu de gespikkelde of effen bolletjes, in de andere de vrolijke gemeleerde bollen. De deksels kunnen nog net dicht en dat betekent... dat ik voorlopig géén wolletjes meer mag kopen.


Uit de bakken rolden ook allerlei patronen, patronen van 'ga ik echt nog eens breien'. Onder andere het patroon van aapje Jacobus. Op de foto zie je Jacobus met z'n tweelingbroertje. Het is het fotootje van voorop het patroon. Wat een ongelooflijk geweldig lief aapje! Prachtig om te breien van restjes sokkenwol. Ik ben er eens aan begonnen maar heb m'n project toen niet afgemaakt. Op de één of andere manier ben ik meer van nuttig dan van leuk (lees; meer van sokken dan van knuffels) Dus...

...wil ik het patroon graag weggeven aan iemand waarvan de vingers nu jeuken ;-) Het is een patroon van 10 A4tjes met duidelijke foto's. Heb je interesse laat dan een berichtje achter of mail me even op het mailadres wat je hiernaast ziet staan.

En als ik nog even nadenk over nuttig of leuk... ik ben tóch van allebei want; opruimen is nuttig en weggeven is leuk ;-)

3 opmerkingen:

Cisca, Servie zei

oh, als ik dat patroontje heb ga ik meteen voor m,n kleindochters breien, wol genoeg alleen het patroon niet, als het tenminste geen probleem is om het naar Servie op te sturen

De Verdubbeldame zei

Schattige apies, maar dat breien laat ik aan iemand anders over.
Nuttig of leuk? Ik las een paar dagen terug dat je van nuttige, betekenisvolle dingen doen gelukkiger wordt dan van leuke dingen doen :) [zie http://sochicken.nl/sleep-jezelf-uit-de-sleur-in-4-stappen]

Vlijtig Liesje zei

Wat een schatjes zeg! Ik kan nog niet eens een sjaal breien, laat staan aapjes. Maar als ik het kon, dan maakte ik ze zeker.