zondag 29 september 2013

gecentrifugeerde appels en een mini give-away

Na een heerlijke wandeling in het bos (waar we een plekje weten met walnoten) komen we thuis en eten een tosti, lekker in het zonnetje. We willen daarna de sapcentrifuge weer eens gebruiken, met zo'n grote voorraad appels moet je mogelijkheden bedenken om ze in best hoog tempo te verwerken, andere mogelijkheden dan er steeds appeltaarten mee te bakken (al staat er daarvan óók weer ééntje in de oven nu). Terwijl we nog aan de lunch zitten komt de buurvrouw met een grote schaal appels om de hoek... Ik ben helemaal verrast, we moeten allemaal erg lachen; komt iemand óns appels brengen? Als ik ze toch dankbaar van haar aanneem komt een heerlijke appeltjesgeur me tegemoet. Ik weet niet wat voor appeltjes het zijn maar ze zijn prachtig rood en zien er heerlijk uit. Die gaan mee in de sapcentrifuge!


En kijk eens wat er gebeurt! We hebben rode appelsap, dat komt natuurlijk door die rode appelwangetjes. En lékker dat het smaakt, allemaal vitamientjes! De buurvrouw brengt nog een bak met appeltjes en daarvan 'centrifugeren' we voor haar ook een kan sap. En... we hebben ons dankbaar 'opgegeven' voor nog een voorraadje van deze appeltjes, ieder ras heeft zo zijn eigen smaak.

Lijkt het maar zo of is dit een ongelooflijk goed appeljaar? Nee, ik denk dat er iets anders aan de hand is, we zijn aangesloten geraakt op een appeltjesnetwerk en van appeltjes zijn er vast altijd veel.


En omdat ruilen, krijgen, weggeven ontzettend leuk is geef ik deze 2 waterbespaarders weg. Niet dat m'n huis dáár nou erg van opruimt, het zijn 2 minidingetjes die al heel lang in een mandje in de badkamer lagen. Onze kranen zijn er ondertussen van voorzien, nou ja, de badkamerkraan dan, andere kranen moeten gewoon direct water geven als ik het nodig heb.

Iemand? Laat maar weten via dit blog of via het mailadres wat je hiernaast ziet staan.

2 opmerkingen:

bmartes zei

Heej wat een leuke dingetjes die waterbespaarders! Ik had er nog nooit van gehoord, mawr zou ze graag willen gebben!
Je kent mij niet maar ik lees je blog regelmatig en met veel plezier.
Arja de Best
www.arjasart.nl

Anoniem zei

Ja , ik houd me aanbevolen voor `n waterspaarder. grts. Klavier