maandag 6 mei 2013

steeds eetbaarder en lekker vegetarisch; shoarma zonder shoarma

Wat een sport om onze tuin steeds eetbaarder te maken! We gaan langs een tuincentrum en kopen nog wat spulletjes om aan te planten. In de afdeling 'thee' planten we nieuwe tijm, op de achtergrond een aardbeientoren. De aardbeienplantjes zijn goed aangeslagen!


Onder het keukenraam wat steentjes eruit, aarde eruit, potgrond en 2 appelmuntplanten erin, ook voor de thee.


Rond het laagstam appeltje legde ik vorige week erwtjes, die kunnen het boompje als houvast gebruiken.


In een schaduwrijk hoekje groeit en bloeit de daslook. Vorig jaar was die zomaar weer verdwenen, op een gegeven moment trekt de hele plant zich terug. Dan is het handig dat de plantensteker er nog staat ;-) Dit jaar heeft de plant zich al prachtig vermeerderd. 


Ik pluk wat bloemetjes af voor door de sla... de eerste eetbare bloemetjes weer van dit jaar!


En buiten eten we, met de sla, ons favoriete gerecht; shoarmabroodje zonder shoarma! Iedereen vindt de vegetarische frikadel van Vivera heerlijk! Die worden, in stukjes gesneden, gebakken in een koekenpan en vullen daarna deze heerlijke broodjes! Knoflooksaus maak je gemakkelijk zelf; half om half yoghurt en mayonaise, een teen knoflook, peper en zout en dan verder... niets meer aan doen ;-)




1 opmerking:

Firma Fluitekruid zei

Die vegetarische frikandel heb ik nog nooit geprobeerd, dat ga ik ook eens doen. Ziet er lekker uit!